Забавни игри, предизвикателства и поредица от артистични прояви очакват пловдивчани и гостите на града на 30 май от 16.30 часа във Виенския павилион на Цар Симеоновата градина. Организаторите от Областен информационен център – Пловдив са се погрижили чрез поредица от изненади и забавна програма да демонстрират инициативата на Европейската комисия, която обяви 2023 г. за Европейска година на уменията.

В събитието „Умения за успех“ ще се включи неповторимият майстор на смеха и импровизациите - клоунът Кени, финалистът от „Гласът на България“ - Виктор Стамболов, Маг Бамбини, както и артистите от театър „Хенд“ и школата за народни танци „Луди млади“.
Освен забавната част от програмата, присъстващите ще могат да се запознаят и с различните възможности за развитие на уменията, които предлагат програмите на Европейския съюз. 
Събитието е част от общата кампания на Мрежата от Областни информационни центрове в страната и е посветено на Европейска година на уменията 2023 г., чрез която Европейската комисия се стреми да даде нов тласък на ученето през целия живот като бъдат популяризирани възможности, проекти и дейности за развитие на нови умения. Тя насърчава желанието за преквалификация и повишаване на квалификацията, като помага на хората да придобият подходящите умения за качествени работни места.