Десетки граждани, живеещи на улиците „Хан Крум“ и „Земеделска“ в  Карлово, откликнаха на поканата за среща, отправена от кмета на общината д-р Емил Кабаиванов и общинското ръководство.
   Повод за срещата беше недоволството на хората от проточилите се вече над 8 месеца ремонти на водопровода по двете улици. Строителната фирма, избрана от ВиК Пловдив, работи изключително бавно, което възпрепятства Общината да възстанови уличните настилки. Д-р Кабаиванов и заместниците му Данка Люртова и Николай Цветков информираха гражданите за проблемите, които имат в комуникацията с фирмата – изпълнител и ръководството на ВиК – Пловдив. „ВиК трябва да намери начин да накара изпълнителя спешно да приключи ремонта. В противен случай отиваме с няколко автобуса в Пловдив и ще поискаме оставките на ръководството на водното дружество. Готови сме и в София пред МОСВ да протестираме.“ – категоричен беше д-р Кабаиванов. Той обясни на гражданите, че общината е изчерпала всички законови възможности да въздейства на строителната фирма и на възложителя – ВиК-Пловдив. „Търпението ни се изчерпа. Управителите на фирмата-изпълнител се крият, залъгват ни със срокове, които не спазват. Така повече не може.“, каза още кметът. Той заяви, че като гражданин е възмутен от случващото се и е готов да оглави евентуални граждански протести срещу водното дружество.

"В постоянен контакт сме с общината. Направихме нов график на ремонтите и заедно с техния изпълнител уведомихме местната управа. Ще контролираме строго как изпълняват задълженията си", заяви говорителят на ВиК-Пловдив инж. Антон Гълъбов. Той очаква до две седмици да приключат дейностите по водопроводната мрежа. След това до два месеца настилката по улиците ще бъде възстановена напълно.

"Призовавам хората да проявят малко търпение. Тези ремонти са трудни и се правят за тяхно добро", добави инж. Гълъбов.