Клиниката по педиатрия и Клиниката по детска хирургия на УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД - Пловдив и тази година отбелязват Деня на детето. Тържества с музика и лакомства е изненадата за малчуганите по повод най-големия им празник – 1 юни.

Във фоайето на Клиниката по детска хирургия ще се съберат малки пациенти от всички клиники на бул. Пещерско шосе 66 за празненството и за инициативата “Дари картичка, зарадвай едно дете!”.

Като съпричастност, връстници от различни пловдивски училища и детски градини с ентусиазъм и усърдие са се трудили специално за повода. Всяка картичка съдържа индивидуално послание за своя получател.

Успоредно с творческите занимания, Клиниката по детска хирургия е поканила възпитаниците на СУ "Черноризец Храбър", ОУ „Екзарх Антим I”, ОУ „Райна Княгиня“, школа по математика Образователен център "Авигея" и други, за да изпълнят песни за децата, а след музикалното празненство екипът ще почерпи всички с торта и сладкиши.

Клиниката по педиатрия на бул. Васил Априлов 15А също е подготвила много изненади и музикални забавления за своите пациенти. На 1 юни вокална група “Бамбини” ще изнесе концерт за децата.

Под егидата на Педиатрия в същия ден на площад “Стефан Стамболов” в центъра на града ще се състои концерт по повод Деня на детето, на който ще участват деца на лекари от клиниката и ще се събират дарения за кампанията "Най-доброто за нашите деца и онкоболни".