Ботев (Пловдив) се наложи с 2:1 над Локомотив (София) в среща от 35-ия кръг на Първа лига. Двубоят се игра на стадиона в столичния квартал "Надежда".

Стефан Стоянов отново пусна в игра множество млади футболисти, а дебют записаха Мартин Христов и Константин Павлов. С много силен мач се отчете Абдулайе Траоре, както и Николай Минков, записал гол и асистенция.

Ботевистите стартираха неспокойно срещата, като в първите 30 минути не стояха добре на терена. В първите минути домакините отправиха серия опасни удари, минали покрай вратата на Аргилашки.

В 19-ата минута удар на Милошев мина покрай целта, а 8 минути по-късно удар с глава на Кацаров бе спасен от Аргилашки. В 32-ата минута домакините получиха дузпа, реализирана от Антонио Вутов.

Само 7 минути по-късно "жълто-черните" изравниха. Рой Херман пусна извеждащ пас към Николай Минков, който с удар покрай вратаря вкара за 1:1. До края на първата част удар на Траоре се отклони от гредата.

След почивката ботевистите играха много силно, като изпуснаха множество положения пред вратата на Локомотив. В 50-ата минута Минков изведе страхотно Абдулайе Траоре зад отбраната, нападателят демонстрира своята скорост и преодоля вратаря за 2:1.

В 62-ата минута дебют за мъжкия отбор записа Мартин Христов. В 75-ата минута мощен удар на Милошев бе избит от Аргилашки.

В 84-ата минута опасен удар на Акере бе отразен от вратаря на домакините. Минута по-късно в игра се появи и роденият през 2005 година Константин Павлов, за когото това бе официален дебют за "канарчетата".

В последната минута на редовното време домакините получиха дузпа, но след намесата на VAR тя бе отменена. Дълбоко в добавеното време Франса си изкара втори жълт и респективно червен картон за нарушение срещу Балтанов.