Финансовата корекция от 17,5 милиона лева за изграждането на пречиствателната станция в Пловдив, която общината е трябвало да плати е отпаднала. Това заяви кметът на града Здравко Димитров. Той поясни, че това е станало в резултат на проявените големи усилия от неговия екип.

„Държавата трябва да се намеси  и да  си влезе в ролята като прецени  на кой да даде акции и кой да менажира Панаира. Имахме уверението, че ще се намеси, но не го стори. Ние каквото е трябвало сме го  направили. Обжалвахме, когато е трябвало. Съобразил съм се с решението на съда, съобразил съм се и с решенията  на ОбС“. Това пък каза  Здравко Димитров  по повод предложението на "Демократична България" за прехвърлянето на акциите в Международния панаир и "Пълдин Туринвест", което ще се гледа на сесията на ОбС утре.  

Той посочи, че решението отново ще е на общинските съветници, но в същото време отправи остри критики към работата им. По думите му „повечето си  разкарват рокличките и костюмите и както някои будни граждани, бойкотират добрите решения, които предлагаме“.

Зико  заяви, че от началото на мандата управлява в „кръгова отбрана“ и никой не му помага. Той припомни, че заради отхвърлените  предложения от Общинския съвет,  Пловдив  губи 6 милиона за ново училище, 8 милиона за санирането на партийния дом и 9 милиона за почистването на река Марица.

По думите му  в Общинския съвет имало нагласа утре на сесията да бъде отхвърлено отново предложението на администрацията за концесия на Инсинератора. „Не работим ли заедно, нещата няма да се получат, подчерта Димитров и обеща след изтичане на маднада да даде подробности и отчет по много въпроси.

Бях на мач в Окаяма по време на посещението на нашата делегация в Япония. Те играят във Втора дивизия. Имаше над 12 000 зрители. Стадионът е с една козирка, направен изцяло от държавата. И футболът и атмосферата бяха много добри. Имаше и буферна зона между сектора с гостуващата агитка, но нямаше проблем.
Вчера гледах мача на Ботев. Играха български момчета, израснали в една от най- добрите школи. Много публика. Въпреки загубата хората подкрепяха отбора, защото са наши момчета. Не разбрах обаче защо бяха така хвърлени в този мач. Защо когато играехе наемниците не се пускаха и наши момчета. Когато игтаеха българи- бяха най- добрите. Не виждам какво прави собственика на клуба? Да не стигне до там да дойде да иска пари да купуваме играчи. Той не може да направи една победа на този прекрасен стадион", каза Зико.
Той каза, че очаква утре съветниците да гласуват отпускането на аванса за завършването на "Колежа" и изрази увереност, че строителя ще го направи до края на годината.