Локомотив (Пловдив) завърши на пето място в крайното класиране на Първа лига. Възпитаниците на Александър Томаш завършиха 0:0 при гостуването си на ЦСКА 1948 в Бистрица, което се оказа достатъчно на “черно-белите” да изпреварят Черно море с една позиция.

В 10-ата минута Радослав Кирилов стреля от дистанция, Кристиан Томов се намеси. В 21-ата минута Мартин Паскалев засече центриране с глава, но това не затрудни Генадий Ганев. В 27-ата минута Петър Андреев шутира опасно от дистанция, стражът на “червените” внимаваше и изби в корнер. Последва отличен шанс пред Джовани, който се озова на добра позиция и стреля от малкия пеналт, но само намесата на защитник в червено попречи на топката да влети във вратата на ЦСКА 1948.

В 49-ата минута изстрел на Умарбаев от фаул мина над вратата на Томов. В 76-ата минута гол на Бабакар Дион бе отменен заради засада. В 81-ата минута Бирсент Карагарен от домакините шутира, а топката мина над целта.

Локомотив завършва сезона в Първа лига на пета позиция с актив от 54 точки (15 победи, 9 равенства и 11 загуби) с голова разлика 35:34.  ЦСКА 1948  зае третото място и ще участва за първи път в своята история в евротурнирите."Лудогорец стана шампион за 12-ти пореден път, след като победи с 1:0 като гост "Черно море".