Кметът Здравко Димитров открито обвини лидерът на ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев в саботаж за провала на новата електронно-билетна система. Това предаде Радио Пловдив.

„2016-а година – 20 млн. лева на „Индра“ за нищо! Сега работеща, готова поръчка, система, която ще заработи до края на годината. Искаме да има ред, но някой не иска! Това е партийният секретар на ГЕРБ в Пловдив г-н Иван Тотев!“ – заяви на специална пресконференция Здравко Димитров.

Той се възмути от решението на общинските съветници парите за стадион „Ботев“ да бъдат взети от проекта за електронна система в градския транспорт. По този начин иначе готовата система няма да бъде изградена до края на годината. Кметът Димитров подчерта, че предложението на администрацията е било тези пари за стадиона да бъдат осигурени от други източници.

Димитров критикува още и отпадането на парите за ремонт на детски градини, както и за изграждането на инсиниратора.

Кметът обяви, че от администрацията му ще вземат решение как ще постъпят след днешното „недостойно“ според него поведение на общинските съветници.

„Аз на никой няма да се моля и няма да чукам на ничия врата! Не обичам задкулисието, обичам феърплейя“ – заяви Здравко Димитров.

Заместник-кметът Тодор Чонов допълни, че новата електронно-билетна система вероятно се бойкотира и от някои частни превозвачи, защото тя ще позволи пълен контрол на извършения от тях превоз на пътници.