С първа копка днес започна   изграждането на нов многоетажен паркинг с хеликоптерна площадка в УМБАЛ  “Свети Георги”. - Пловдив.
Това става  на мястото на сегашния открит паркинг за служители на лечебното заведение на бул. „Пещерско шосе и ще струва 27 милиона лева. Паркингът ще е със 603 места.

На събитието присъстваха зам. - министърът на здравеопазването проф. д-р Илко Гетов и председателят на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса проф. Момчил Мавров. 

"Хеликоптерната площадка е съобразена, така че да отговаря за изискванията за товаропоносимост на военен хеликоптер. Това означава, че на нея освен медицински хеликоптери ще могат да кацат и при учения на НАТО", обясни изпълнителния директор на университетската болница "Св. Георги" проф. Карен Джамбазов.

Болница лекува пациенти от Пловдивска област, Родопите и Южна България. Поема и спешни случи на хора, претърпели инцидент на АМ "Тракия". Хеликоптерната площадка ще бъде изградена за 24 месеца. 

"Подобна площадка вече има в болница в болница "Света Ана" във Варна, уточни зам.-министърът на здравеопазването проф. д-р Илко Гетов. Първият хеликоптер, който е по плана за възстановяване ще пристигне у нас през декември, добави още той.