Започна реставрацията на  Хуманитарна гимназия "Св. Св. Кирил и Методий" в Пловдив  . Благодарение на усилията на родителите на учениците, на гражданите, на местните и национални институции тя става възможна след дълги години чакане. Тя следва да бъде изпълнена в синхрон със законодателството пазещо културното наследство.
Училището в своята над 170 годишна история е дала много на България, като започнем от Васил Левски и Иван Вазов, минем през цели шестима министър-председатели, та до ден днешен, учениците и прославят България по света.

 Всички управи на града дълго време бяха длъжници на всички ученици започнали живота си от тази емблематична сграда. Ще осигурим и средства от общинския бюджет, за да се завърши успешно този проект. Децата ни заслужават да се учат не само с най-новите постижения на технологиите, но и в добри битови условия, за да бъдат здрави, вдъхновени и горди, заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров. На церемонията присъствата още министърът на културата Кръстю Кръстев, бившият министър на образованието и науката Красимир Вълчев, кметът на район "Централен" Георги Стаменов, общински съветници, шефкъта на РУО-Пловдив Антоанета Пакова, просветни и куртурни дейци.