Ботев (Пд) се наложи  с 1:0 Арис (Солун) в приятелски мач на Колежа в Пловдив. Двубоят се игра в памет на покойния привърженик на домакините Тоско Бозаджийски, загинал на 5 януари 2020 г. във втория по големина гръцки град след нападение на фенове на местния ПАОК. Преди днешния двубой привърженици, ръководители и футболисти на двата "жълто-черни" тима почетоха неговата памет, поднасяйки венци и цветя пред портрета му на стадиона. "Бултрасите" пък направиха невероятно шоу на трибуните в памет на своя приятел и съмишленик. Играчите на Ботев поведоха още в 17-ата минута с гол на Мартин Секулич, който финтира Якуб Брабец и с прецизен удар се разписа за 1:0. Така хърватинът вкара първия гол за своя тим на обновения клубен стадион и донесе първата победа на пловдивчани на него, макар и в приятелски мач. Девет минути по-късно Красиан Колев стреля, но вратарят на съперника Хулиан Куеста изби топката.
В 41-ата минута Михаилис Панагидис от гостите овладя топката и стреля, но Янис Карабельов успя да блокира удара му.
Гърците започнаха по-активно второто полувреме и в 47-ата минута Луис Палма излезе на удобна позиция, но прати коженото кълбо в аут. Гостите продължиха да нападат повече, а пловдивчани разчитаха на контраатаки. В 67-ата минута Лазарос Христодолопулос от Арис преодоля двама противникови футболисти, но стреля неточно.

Домакините бяха близо до втори гол в 82-ата минута. Лъчезар Балтанов подаде на новото попълнение на Ботев Фаустас Степонавичус, който обаче от удобна позиция уцели гредата.