Ботев (Пд) започва продажбата на  пакетни билети за последните две контроли от лятната подготовка си подготовка. Приходите от тях ще бъдат дарени в помощ  14-годишната Ивайла Иванова от Пловдив. Момиченцето страда от тежко заболяване и се нуждае от средства за лечението си.

В края на 2020 година семейството на детето призова за подкрепа за  борбата с коварна болест. Тогава много хора и организации дадоха всичко от себе си, за да помогнат, като нужната сума  от 70 000 евро за лечението на Иви беше събрана, а детето успешно приключи нужната медицинска терапия.

За съжаление днес проблемът е отново налице и е време пак за мобилизация  в помощ на Ивайла и нейното семейство.

Ето какъв призив отправят нейните близки до всички българи в този момент:

„Здравейте скъпи приятели, надявахме се никога повече да не се наложи да се обърнем към вас по този повод, но за съжаление отново сме принудени да го направим. Преди около 2 седмици Иви отново почувства слабост в дясната ръка, поради което беше направен спешен ядрено магнитен резонанс и се установи, че болестта се е завърнала.

Веднага проведохме първи курс химиотерапия, след който Иви се чувства сравнително добре. Това обаче няма да е достатъчно. Ще се наложи да бъде направена поредната операция, за която отново ще имаме нужда от вашата помощ и подкрепа. Все още нямаме точна дата и оферта от болницата в Германия, но се очаква да е към края на месец август.

Предполагаме, че сумата ще е горе-долу същата, ако не и повече. В момента по дарителска сметка на Иви има около 13 000 евро, които за съжаление няма да са достатъчни ето защо отново се обръщаме към вас с молба да ни помогнете и подкрепите, кой както може.

Благодарим  Ви предварително. Бъдете здрави.“

В събота "канарчетата" ще срещнат втородивизионния Черноморец (Бургас), а в неделя "жълто-черните" ще се изправят срещу сръбския Раднички (Ниш).

И двата мача ще бъдат с начален час 19:00 и ще се играят на стадион "Христо Ботев". За футболните срещи  ще бъдат отворени два сектора - Централна трибуна, за която билетите ще струват 20 лева и трибуна "Юг" с талони за вход от 14 лева.

Притежателите на членски карти ще могат да посетят мачовете срещу показване на пластиката и без билет.

Вратите на стадион "Христо Ботев" ще отворят в 17:30ч. За желаещите ще има платени паркоместа, като входът е на стойност 10 лева.