Днес над Западна България ще бъде предимно слънчево, прогнозираха от Meteo.bg. Над останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици, по-значителни в Централна Северна България. Ще духа до умерен северозападен вятър, който след обяд в Източна България ще се ориентира от север-североизток и ще се усили. Максималните температури ще са между 26° и 31°, в София - около 26°, в Пловдив - 30°.

Облачно, с краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевични бури ще бъде времето в Централна и Източна Стара планина, а след обяд и в Източните Родопи. Над масивите от Западна България облачността ще е променлива, почти без валежи. Ще духа умерен и силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 12°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността. След обяд на отделни места ще превали дъжд. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максимални температури: 27°-29°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 57 мин. и залязва в 21 ч. и 5 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 7 мин. Луната в София изгрява в 0 ч. и 13 мин. и залязва в 11 ч. и 44 мин. Фаза на луната: два дни преди последна четвърт.

Атмосферното налягане е и ще се задържи близко до средното за месеца.