От 5-и до 26-и юли в  лятно кино "Орфей" ще се проведе панорамата "Фирмови нощи във Филипополис".
Сред новите заглавия, които ще имате възможност да видите в неповторимата атмосфера под звездите, са комедията "Покажи ми луната" с участието на Скарлет Йохансон, Чанинг Тейтъмм и Уди Харелсън, продължението на една култова класика от 90'-те: "Туистърс" с изгряващата звезда Глен Пауъл, както и новата адаптация по ГРАФ МОНТЕ КРИСТО, която обра овациите в Кан тази година. Ръсел Кроу ще се появи отново във филм с екзорсизъм, а за малките зрители сме добавили премиерния "Аз, проклетникът" 4.
Филмът "Истински живот", който спечели голямата награда на пловдивския фестивал за европейски комедии КЕФФ през изминалата година, също е част от програмата. Освен че сяда на режисьорския стол, звездата на френското Дани Буун застава пред камера, за да зарадва публиката за пореден път.
Класиките на Чаплин, които всеки уважаващ киноман трябва да гледа на голям екран, са "Треска за злато", "Светлините на града" и "Великият диктатор". . Едни от най-добрите на мустакатия маестро и едни от непреходните класики в историята на киното въобще.
Banff Centre Mountain Film Festival World Tour '24 Пловдив - най-големият и един от най-престижните планинарски кино фестивали в света отново гостува в Пловдив след провеждането му в Банф, Канада. Очакват ви осем филма, носещи духа на планината и свободата – пъстра комбинация от приключения сред природата, срещи с непознати култури, актуални екологични проблеми и любимите аутдор спортове! Ски, планинско колоездене, скално катерене, пътешествия до невероятни места - само част от света, в който ще навлязат зрителите по време на Banff Centre Mountain Film Festival World Tour '24 Пловдив.
Повече за филмите и линкове за билети можете да откриете на сайта: www.kinolucky.com