ПФК „Ботев“ и УМБАЛ „Свети Георги“ започват съвместна дейност, изцяло ориентирана в полза на обществото.

Най-старият футболен клуб и най-старото здравно заведение в Пловдив стартират своето сътрудничество с инициатива, насочена към развитието на детското здравеопазване. Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ „Свети Георги“ има нужда от закупуването на бронхоскоп и сет за VATS процедури, с които да въведе и развие съвременните торакоскопски методи за лечение в детска възраст.

Като начална стъпка за успешното реализиране на инициативата, ръководството на клуба, спортно-техническият щаб и футболистите от представителния мъжки отбор пожелаха да са първите, които ще дарят лични средства в подкрепа на каузата.  

ПФК „Ботев“ взе решение и част от приходите от продадените билети за предстоящия концерт на Горан Брегович, който ще се проведе на 11.09.2024 година на стадион „Христо Ботев“, да бъдат насочени към набирането на средства за закупуването на нужната апаратура.

Отправяме призив и към нашите бизнес партньори да се присъединят към благородната инициатива, с която заедно да подпомогнем развитието на детското здравеопазване в град Пловдив.

Желаейки да проявим жест на уважение към нашите нови партньори, както и да утвърдим възвръщането на изконните морални ценности на ПФК „Ботев“, ръководството на клуба взе решение да постави логото на Клиниката по детска хирургия към УМБАЛ „Свети Георги“ на официалните екипи, с които представителният мъжки отбор ще изиграе своите предстоящи срещи от европейските клубни турнири.

През годините ПФК „Ботев“ е изграждал своя имидж на уважавана институция, бидейки неизменна и важна част от живота на град Пловдив не само със своите спортни успехи, но и с ангажираността и подкрепата си към всички смислени каузи и начинания, съпътстващи и укрепващи неговото развитие.

За нас е чест да продължим делото на своите предци, издигайки духовните ценности на клуба на пиедестал, достоен за името на нашия Патрон.