Планинарският и приключенски фестивал BANFF Mountan Film Festival преминава и през Пловдив по време на световното си турне. По традицията прожекциите отново ще бъдат в рамките на фестивала „Филмови нощи във Филипополис“. BANFF ще се проведе на 20 юли, четвъртък, от 21:10 часа.

И тази година организаторите са подготвили разнообразна програма от екстремни преживявания на големия екран. Във Flow, който акцентира на красиви кадри и въздействаща музика, ще съпреживеем приключенията на скиора Сам Фаврет в един затворен курорт през 2021 година. Sheri ни разказва историята на жена, която създава свой собствен бизнес на 50-години, свързан с водните спортове. Balkan Express е победителят в категорията „Зимни спортове“ и представя немски поглед към нашия регион – Балканския полуостров, и едно пътешествие от Солун до Мюнхен със ски и велосипед.
Creation Theory е разказ за приятели, които се събират в Исландия – сърфист, сноубордист и музикант. В рамките на BANFF ще гледаме и интересно приключение на майстори на слаклайн, които отиват на емблематичното място Lapporten Gap в северната част на Швеция. В Nuisance Bear пък ще станем част от група специалисти, които подпомагат миграцията на мечки в Канада. Финалът на феста е краткото забавно филмче Do a Wheelie, посветено на група байкъри.
Касата за билети на лятно кино „Орфей“ на Сахат тепе работи всеки ден от 19:30 до 21:30 часа. Билети може да се закупят и от касата на LUCKY Дом на киното от 16 до 21:00 часа, както и онлайн на kinolucky.com. Цената на билетите за BANFF Mountain Film Festival е 12 лева и 10 лева за учащи и пенсионери.