Цяла година се готвим за Европа. Сега ни предстоят два трудни мача. Марибор редовно участва в тези надпревари, но и ние знаем на какво сме способни. За Пловдив е много хубаво, че приема мач от евротурнирите. Това  заяви старши треньорът на "канарчетата" Душан Керкез преди утрешния мач между двата тима.

 „Най-важното е, че ядрото на състава остана през лятото. Новите футболисти имат нужда да се адаптират, но и всеки от тях е готов да помага. За мен е важно, че моят капитан – Ивелин Попов, е тук със същата енергия и същата мотивация да се изявява на терена“.

 „Нашата цел е да виждаме усмивки по стадиона и радостни целта. В Европа искаме да стигнем колкото се може по-далеч. Ясно е, че Ботев е аутсайдер, но е важно тимът да дава най-доброто от себе си“.

Запознати сме със силните и слабите страни на Марибор. Мечтата ми се сбъдва. Казах го още след мача със Спартак (Варна).“. Това заяви капитанът на Ботев Ивелин Попов.
 „Тръпка винаги има. Дори да е на възстановителна тренировка. Ако я нямаш тази тръпка, по-добре да не се занимаваш.“
 „Целите за мен са да виждам все повече наши фенове в мачовете. Все по-пълен стадион, усмихнати хора, малки деца, които се радват и чакат автобуса. Искам да виждам и изграждането на футболисти. Ботев осъществи доста силни изходящи трансфери. Български играчи, които да носят радост на националния отбор. Клубът не иска да къса връзката с тях, а ги приема с добре дошли.“