Пореден нарушител глобиха от пловдивския общински инспекторат в Пловдив  за подготвени за нерегламентирано изхвърляне строителни отпадъци. Това стана по време на един от регулярните обходи на екипите на инспектората, по време на който са открити 42 броя чували в района на бул. „Източен“ 40. Чувалите, които са били струпани на тротоарното пространство под блокова тераса, са били пълни със строителни отпадъци – тухли, фаянсови плочки, стиропор. Нарушителят е установен и му е съставен акт, съгласно който трябва да плати глоба в размер от 300 – 1000 лв.

Проверките и засиленият контрол за изхвърлянето на строителни и едрогабаритни отпадъци продължават. 24-часови дежурства от служители на ОП „Общинска охрана”, „Общинска полиция“, ПОИ и ОП „Чистота“ се извършват в „най-горещите“ точки, където се наблюдава най-голямо струпване на боклуци.

Община Пловдив апелира гражданите да използват площадката за безвъзмездно предаване на разделно събрани отпадъци, както и на едрогабаритни такива, която се намира на ул. „Даме Груев“ № 64А. За улеснение на пловдивчани, излезли от употреба обемни вещи могат да бъдат изнесени и край контейнерите непосредствено преди да мине специализираната техника – рано сутрин или късно предишната вечер, и да се поставят така, че да не затрудняват движението на пешеходците и превозните средства.