Пътят от Хисаря към Карлово през с. Михилци е временно затворен в двете посоки, заради появило се огнище на пожар и предприети действия за погасяването му.  Това съобщиха от полицията. Нейни служители  пренасочват движението. Битката с огнената стихия продължава.

Нов горски пожар в местност Момини гърди до Баня, Карловско избухна тази вечер.
Днес много хора се отзоваха и заедно с огнеборците, служителите от горското стопанство и военните помогнаха за ограничаването на огъня. Основното разпространение на пожара бе на запад - посока Миромир и Хисаря, но горещия вятър променяше посоката на пожара почти непрекъснато.
По данни на директора на Пожарната в Пловдив старши комисар Васил Димов, който ръководи на място гасенето на огъня, навсякъде трябва да мине човек, а голяма част от периметъра не е  достъпен за техника.Теренът е разпределен между  екипите и всяка отделна група хора трябва да обходи своята част. Предотвратена е опасността от запалване на склада на ВМА с бутилки въглероден диоксид.
В битката с огнената стихия в утрешния ден също се набират доброволци. В неделя сборният пункт ще е пред фермата, която се намира на пътя между с. Михилци и Хисаря.
Междувременно в преди минути е получено съобщение за нов пожар в гористата местност "Момини гърди" край Баня, накъдето веднага са насочени четири екипа на пожарната. Теренът е от широколистна гора, изоставени лозови и розови градини.