Президентът на Международната федерация по кану-каяк Томас Кониецко, кметът на Пловдив Костадин Димитров и заместник-министърът на спорта Стоян Андонов откриха Световното първенство по кану-каяк за младежи до 23 години, юноши и девойки, което ще се проведе от 17 до 21 юли в Пловдив.

 

„След броени дни най-добрите представители на кану-каяк спорта в света ще се състезават за олимпийските медали в Париж. Пловдив е мястото, където през следващите няколко дни бъдещите най-добри състезатели ще се борят за отличия.  Вие сте тези, които ще бъдат лицата на нашия спорт в Лос Анджелис през 2028 г. и Бризбейн през 2032 г. И затова заслужавате професионална сцена за изява на тазгодишното Световно първенство. Благодарен съм, че Българската федерация по кану-каяк осигурява тази сцена тук, в Пловдив. Благодаря също на Община Пловдив и българската държава, без които това състезание нямаше да е възможно.

 

100 години след създаването на организирания кану-каяк в България, вашата федерация е надежден партньор на Международната. И с това Световно първенство ще бъде написана нова страница в успешната история на кану-каяка в България“, каза Кониецко.