Любимият летен кинофестивал Филмови нощи във Филипополис и тази година ще предложи среща с уникалния фестивал BANFF Mountain Film Festival. Селекцията от късометражни филми за приключения, екстремни спортове, планинарско кино ще гледаме тази вечер на лятно кино „Орфей“ от 21:10 часа.

Banff Centre Mountain Film Festival е най-големият и един от най-престижните планинарски кино фестивали в света. Всяка година фестивалът прави световно турне и през 2024 България отново е част от тази обиколка, като след първата спирка в София, по традиция фестивалът идва в Града на Тепетата. 
Публиката ще се наслади на 8 филма, представящи забележителни истории, идващи от далечни земи и носещи духа на планината и свободата – пъстра комбинация от приключения сред природата, срещи с непознати култури, анализиране на актуални екологични проблеми и любимите аутдор спортове. Ски, планинско колоездене, скално катерене, пътешествия до невероятни места - само част от света, в който ще навлязат зрителите по време на прожекциите.
Филмови нощи във Филипополис се провежда със съдействието на Община Пловдив.Цялата програма на фестивала може да видите на сайта на LUCKY Дом на киното – kinolucky.com. Билетите за BANFF са на цена от 12 лева с намаление за 10 лева за учащи и пенсионери, а за останалите филми са на цени от 9 лева и 8 лева – за учащи и пенсионери и могат да се вземат от касите на LUCKY Дом на киното на ул. „Гладстон“ 1 всеки делничен ден след 16 часа и в почивните дни от 10:30 до 21:00 часа, а на каса на лятно кино „Орфей“ след 19:30 часа.