За нас идващите избори трябва да са последни! Съветвам всички партии да не минават червената линия на езика на омразата и на разделението. България няма време за повече експерименти. Повече компромиси с народа и с политическата система не може да се правят. Това заяви в Пловдив лидерат на ГЕРБ Бойко Борисов. той участва в провеждаща се в града академия на младежката организация на партията.
От нас се искаше да представим правителство, а в същото време партиите в парламента се опитваха да си демонстрират егото над нас. Ние поехме цялата отговорност и риск на управлението като поискахме подкрепа от ПП-ДБ. Месеци преди изборите отказахме подкрепата на ДПС и казахме, че коалиция с тях няма да правим. Изпълнихме този ангажимент.
 Надявам се колегите от ПП-ДБ да не проявяват ехидност, когато говорят за съставяне на правителство. Те имат едно правителство със Слави и едно с мен. И когато ни няма - връщат мандата. Разпадането на ДПС ги направи служебно втори и видяхте в каква изолация изпаднаха.???? Председателите на Европейската комисия и на Европейската народна партия дойдоха в България, за да кажат, че ГЕРБ е европейската партия. Но ние не сме самозванци и не си позволяваме да се наречем, че сме единствените. Ние сме ГЕРБ - тези, които вършат работа!
 Като пожарникар не мога да не поздравя моите колеги. Те са смели момчета! А в същото време знайни и незнайни герои, дошли по случайност в политиката, им дават оценки. Политиците трябва да си мерят приказките, когато става въпрос за пожарникари, военни и полицаи, особено когато не са работили тези професии. Той предложи по време на бедствия да се намалят данъците на пострадалите от тях. Поиска обаче вече да се плаща за минавата с моторно превозно средство по магистрала.

Кметът на Пловдив Костадин Димитров обясни, че в бюджета на държавата имало над 100 млн. лв. за инфраструктурата на града. Зам.-кметът по дигитализация Владимир Темелков добави, че се работи по изграждане на видеонаблюдение и да се засичат нарушителите. В Пловдив се създава нова трафик система, като 140 кръстовища в града ще бъдат оборудвани, за се следи натоварването.  Бойко Борисов опеща помощ за изграждането на Околовръстното на Пловди.