Локомотив (Пловдив) започна новия сезон с успех. “Черно-белите”, които бяха водени днес от Атанас Стоилов, победиха с 1:0 Арда. Единственото попадение в срещата бе дело на Ефе Али.

Първата добра възможности за Локомотив се откри в 19-ата минута. Ивайло Иванов изведе Оливер Камдем, който шутира, а Анатоли Господинов спаси. В 36-ата минута стражът на гостите улови топката след далечен пас. Ситуацията бе доста дискусионна заради позицията на Анатали Господинов извън наказателното поле, като в крайна сметка не последва съдийски сигнал. В 42-ата минута Локомотив откри резултата! Центрирана топка в наказателното поле попадна в Христо Иванов, неговият изстрел бе спасен, но при добавката Ефе Али се разписа за 1:0. В 45-ата минута попадение на Арда бе отменено заради засада. В добавеното време на първата част Ефе Али и Тонислав Йорданов бяха изгонени и оставиха своите тимове с 10 души на терена.

В 51-ата минута Борислав Цонев шутира от фаул, топката мина над вратата на Кристиан Томов. В 82-рата минута опит на Цонев да отбележи директно от фаул завърши с топка над вратата. Малко след това и удар на Велковски не намери целта.

В следващия кръг Локомотив гостува на Ботев. Двубоят е в неделя (28.07) от 21:15 часа на стадион “Христо Ботев”.