Ботев (Пловдив) започна сезон 24/25 в шампионата с успех с 3:1 в гостуването си на Ботев (Враца). Мартин Секулич реализира две попадения, Янис Карабельов добави още едно за „канарчетата“, а Даниел Генов се разписа за тима от северозапада. Душан Керкез направи и седем промени в стартовите единадесет в сравнение с гостуването на Марибор.

През първото полувреме от срещата на стадион „Христо Ботев“ във Враца голове нямаше. По-чиста ситуация се откри пред домакините още във 2′, но Траоре стреля покрай вратата на Матвей Игонен. Последваха три възможности пред „канарчетата“. Първо удар на Ален Корошец в 26′ премина над вратата, а пет по-късно опит на Кристиан Нвачукву бе отразен от Бариос. В 42’ Никола Илиев стреля от близко разстояние, но уцели гредата.

В началото на втората част „жълто-черните“ бяха по-ефективни и Мартин Секулич вкара на два пъти в рамките на три минути, между 54′ и 57’. Това бяха и първите попадения на хърватина в официален двубой от новия сезон, а и в двата случая асистенциите бяха на Нвачукву. След час футбол Ботев (Враца) успя да намали изоставането си чрез Даниел Генов, който вкара за 1:2. В 77’ Янис Карабельов отбеляза дебютния си гол през кампанията и оформи крайното 3:1.

Във втория кръг от шампионата, в неделя (28 юли) от 21 часа, Ботев е домакин на Локомотив в дербито на Пловдив. Билетите за двубоя на стадион „Христо Ботев“ вече са в продажба.

Може да закупите и своите пропуски за следващото домакинство на „канарчетата“ в Лига Европа- срещу Панатинайкос на 1 август от тук.

В продажба са и абонаментните карти за сезон 24/25, които дават достъп до всички мачове на „канарчетата“ на „Колежа“ от първенството, за Купата и в предварителните кръгове в Европа.

Стартов състав на Ботев: 32.Матвей Игонен; 4.Ехидже Укаку, 5.Йонас Там, 27. Диабате Сирики, 6.Андрей Йорданов; 28.Янис Карабельов, 88.Ален Корошец; 40.Кристиан Нвачукву, 10.Ивелин Попов (к), 21.Никола Илиев; 9.Мартин Секулич.