Президентът  Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство на ПП-ДБ. Папката получи кандидатът за премиер Николай Денков, но я върна веднага празна, предаде Нова телевизия.
Формацията взе мандата, след като част от депутатите на ДПС напуснаха или бяха изключени от парламентарната група и тази на ПП-ДБ стана втора по численост в Народното събрание.

Тя потърси подкрепа от останалите в парламента за декларация за приоритетна работа по антикорупционно законодателство, но в крайна сметка партиите не застанаха изцяло зад идеите. Затова и втората възможност за съставяне на кабинет в 50-ото НС няма да бъде реализирана.

"Не може да се състави стабилно мнозинство в това НС. Ние няма да променим подхода си. Нашите приоритети са създаването на приветлива среда за бизнеса и инвеститорите, намаляване на неравенствата и увеличаване на доходите, по-качествено образование и здравеопазване. Борбата с корупцията не е самоцел, а основно средство за постигане на целите. В този парламент обаче се оказа невъзможно да реализираме приоритетите си", каза Денков секунди преди да връчи празна папка на Радев. Той, от своя страна, обяви процедурата по връчването на втория мандат за изпълнена.