Днес над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, прожназираха от Meteo.bg. Преди обяд в Североизточна България все още ще на отделни места ще превалява. След обяд главно над североизточната половина от страната отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София - около 27°, в Пловдив до  31°.

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд над масивите от Централна и Източна България с купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 13°.

По Черноморието облачността ще е променлива, след обяд купесто-дъждовна и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат от 27° до 29°. Температурата на морската вода е 28°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 13 мин. и залязва в 20 ч. и 53 мин. Продължителност на деня: 14 ч. и 40 мин. Луната залязва в 12 ч. и 04 мин. и изгрява в 23 ч. и 43 мин. Фаза на Луната: два дни преди последна четвърт.

Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от средното за месеца. През деня ще се задържи почти без промяна, вечерта ще започне да се повишава.