Класическата комедия от Чарли Чаплин „Треска за злато“ можем да гледаме за финал на фестивала Филмови нощи във Филипополис. Легендарната история за героя на Чаплин, тръгнал в търсене на богатство в Аляска може да гледаме от 21:10 часа на лятно кино „Орфей“. Филмът е една от безспорните кинокласики, която всеки човек трябва да гледа поне веднъж в живота си – за драматичното му съперничество и приятелство с огромния скитник, както и за откриването на любовта в едно от градчетата в региона.

Вечерната прожекция е на екшънът „Туистърс“. Продължение на филма от 90-те, във втората част амбициозните учени се опитват да открият технология за предсказване на торнадо, но за целта трябва да са максимално близо до смъртоносното явление с риск за живота си. На големия екран ще видим Дейзи Едгар-Джоунс, позната ни от „Където пеят раците“ и Глен Пауъл от „Топ Гън: Маверик“. Прожекцията е от 23:00 часа.
Филмови нощи във Филипополис се провежда със съдействието на Община Пловдив. Билетите са на цени от 9 лева и 8 лева – за учащи и пенсионери и могат да се вземат от касите на LUCKY Дом на киното на ул. „Гладстон“ 1 всеки делничен ден от 16 часа до 21:00 часа, а на каса на лятно кино „Орфей“ след 19:30 часа.