От сутринта в Първо РУ  на Пловдивса получени няколко сигнала за задимяване в зоната на хижа "Здравец". това съобщиха от полицията. В последствие е изяснено, че става дума за пожар в еко хотел "Здравец". Според първоначалната информация, постъпила в полицията, пламъците се появили в помощна постройка. Натам са насочени екипи на пожарната със специализирани автомобили и служители от Първо РУ, които подпомагат действията им. Няма данни за пострадали хора.

По-късно от пловдивската пожарна оповестиха подробности за инцидента.

Седем екипа огнеборци и автомеханична стълба гасят пожар в екохотел "Здравец". Гостите на хотела са евакуирани още преди пристигането на пожарните екипи. На място има и екип на Спешна помощ, който при необходимост ще оказва съдействие.
Най вероятно огънят е тръгнал от котелното помещение. Отдалечеността на хотела от града-  на повече от 20 км, както и ограниченото водоснабдяване са сред основните препятствия пред огнеборците.

130 деца  са били на тридневен лагер в хотела, но рано тази сутрин са го напуснали. Енакуирани са и останалите гости. Гасенето на пожара продължава. На терена работят 9 екипа и автоматична стълба. Общинското предприятие "Чистота" е  докарало водоноски.