Ботев (Пловдив) привлече Ивелин Попов. Бовшият национален състезател  парафира договор с "жълто-черните" и още днес ще направи първата си тренировка под ръководството на Станислав Генчев.

Ивелин Попов е роден на 26 октомври 1987 година в София. Един от най-добрите български футболисти за последното десетилетие е преминал през редица отбори в родината ни и в чужбина.

Извън граница офанзивният футболист е играл за Газиантепспор, Кубан, Спартак (Москва), Рубин (Казан), Ростов и Сочи.

В България е носил екипите на Литекс и Левски, като за последно бе част от "сините" от София. Ивелин Попов е 3-кратен носител на най-престижното индивидуално отличие - Футболист №1 на България за 2015, 2016 и 2017 година.

Той има 90 мача kационалния отбор на България, от които в 54 е извеждал "лъвовете" с капитанската лента. За "трикольорите" е реализирал 18 попадения.


В кариерата си е печелил два пъти шампионската титла на България, два пъти Купата на България и един път Суперкупата на България. Извън граница е печелил титлата в Русия и Суперкупата на Русия със Спартак (Москва).

Алексей Киричек бе назначен за изпълнителен директор на Ботев. До този момент беше изпълнителен и маркетингов шеф на "канарчетата".

През цялата си кариера той има доказан успех в създаването на индивидуални стратегии за навлизане на пазара, управление на бизнес взаимоотношения, изграждане на доверие и установяване на незабавна връзка с потенциални клиенти. Репутацията на Алексей се гради на създаването и прилагането на необходимите стратегии за бизнес развитие за постигане на високи цели.

Ботев вече разполага, както с нов изпълнителен директор, така и със спортен директор, които да си сътрудничат с цел изграждане на дългосрочното стратегическо развитие на клуба", заяви неговият собственик Антон Зингаревич.

“Щастлив съм да вляза в ролята на изпълнителен директор на Ботев. Невероятният нов стадион и отдадените фенове осигуряват огромна основа за растеж. Оптимист съм, че с общите ни усилия можем да проправим пътя към устойчивото развитие на Ботев“, каза Киречек.

Преди десет дни за спортен директор на "жълто-черните" бе назначен полският специалист Артур Платек.