От 28 август до 3 септември в Кранево се проведоха държавните отборни първенства по шахмат за деца, юноши и девойки. Отборът до 10 години на ШК „Пловдив“ в състав: Божидар Михайлов, Александра Пехливанова, Атанас Тасков и Георги Коев, спечелиха шампионската титла в класическия шахмат доминирайки над конкуренцията като дадоха само две ремита на останалите отбори и спечелиха 26 от 28 партии. Подобна беше картинката и в блица, където отново завоюваха шампионската титлата, спечелвайки всичките си отборни мачове.  В ускореният шахмат треньорите решиха да изправят децата да премерят сили с по-големите (юноши до 14 години), където малчуганите разочароваха много батковци и с резултат 4 спечелени, 1 равен и 1 загубен мач спечелиха бронзовите медали.
Отборът за момичета до 10 години в състав: Мария Павлова, Нанси Узунова и Калина Зайчевска, дебютираха на първенството и спечелиха сребро на класическия шахмат и бронз на блица.
За шампионите Мария Павлова, Александра Пехливанова, Атанас Тасков и Божидар Михайлов състезанието беше част от подготовката им за Световното първенство по шахмат за кадети в Шарм Ел Шейх (Египет) през месец октомври.