“Преоткрий природата в твоя град” е мотото на пилотното издание на детски фестивал за изкуства “Ние сме децата на реката”, който ще се проведе след броени дни в града на тепетата. Именно на посланието на фестивала е посветен и детския конкурс за рисунка, част от програмата на събитието. Конкурсът насърчава младите артисти да изразят своята връзка с природата и околната среда чрез своите творби. 

Със своята разнообразна програма, организаторите от InBetween се стремят да вдъхновят участниците да изразят своята любов към природата и да предприемат действия за подобряване на своята общност и градска среда. “Ние сме децата на реката” е фестивал, посветен на устойчивия градски живот, опазването на околната среда и грижата за природата. Събитието има за цел да насърчи чувството за отговорност и ангажираност към околната среда сред жителите на града, особено сред децата и младежите. 

Жури в състав от професионалисти в сферата на изкуствата, екип на фондация InBetween и партньори на фестивала ще оценят произведенията, като за призьорите са предвидени награди от Булекопак АД и специални грамоти.  Награждаването ще бъде по време на фестивала „Ние сме децата на реката“, и ще бъде като своеобразен завършек на еднодневната програма. Всички желаещи да се включат в конкурса могат да го направят в шатрата “Омагьосващият свят на илюстрацията с Гергана Табакова“, където ще бъде проведена и творческа работилница, в която  участниците ще се потопят в очарователния свят на илюстрацията и ще научат основни техники за създаване на свои собствени магически произведения на изкуството.