Кметът  на Пловдив Костадин Димитров  ще разговоря със своята заместничка Савина Петкова, отговаряща за транспорта как ще работят в бъдеще. Това обяви той на днешнията сесия на Общинския съвет. Коментарът му бе по повод декларацията на съветниците от групата "Браво, Пловдив", които настояха отново Савина Петкова, издигната на поста от тях да напусне, тъй като не се справя със задълженията си.  Кметът опрадели  работата й през изминалите месеци като добра и то най-вече,че е успяла да принуди превозвачите да инсталират и пуснат климитаците в автобусите в градския транспорт по време на големите жеги през юли и август.

Съветниците  приеха отчета на фондация "Пловдив 2019" за второто тримесечие на тази година, както и годишния обобщен доклад за резултатите от дейността на общинските публични предприятия за 2024 година. 

От него стана  ясно, че „Свободна зона – Пловдив“ АД приключва годината с печалба от 103 хиляди лева, а приходите са 1 138 000 лева.  Другото общинско публично предприятие „Екобус“ е завършило миналата година със загуба от 109 000 лева. Дружеството не осъществява стопанска дейност, а в предходната година загубите му са били в пъти по-малко – 29 000 лв. Така размерът на собствения му капитал е намален с посочените загуби и от 2 794 000 лева вече е 2 685 000 лв.

Община Пловдив няма да подкрепи нито едно предложение от дневния ред на Общото събрание на акционерите на Пълдин Туринвест АД, което ще се проведе на 27 септември, решиха  единодушно общинските съветници.

С пълно единодушия решиха да бъдат удостоени с почетни значки на община Пловдив  Джан Ахмедов, Владимир Давидов и Венелина Поптолева, състезатели на боксов клуб „Лаута арми“.