Изпълнителната комисия на ГЕРБ разгледа и прие оставката на Областният координатор на ГЕРБ – Пловдив Иван Тотев подаде оставка, която беше приети от Изпълнителната комосия на партията, се казва от оциално прессъобщение до медиите.

В мотивите си за оставката той посочва, че желае да завърши политическия си цикъл от началното структуриране на местната партийна организация, през спечелването на кметските мандати през 2011, 2015 и 2019 г. и работата си като народен представител.

ИК на ГЕРБ прие оставката и благодари на Иван Тотев за работата му през годините.

За временно изпълняващ длъжността областен координатор на ГЕРБ – Пловдив, Изпълнителнатакомисия е назначила кметът на район "Западен" Димитър Колев.

На този етап Тотев запази мълчание, но е публикувал позицията си в личната си фейсбук страница. Ето какво написа той:

"Идва време, в което човек трябва да предаде щафетата и затвори даден цикъл от живота си. След 15 години като областен координатор на #ГЕРБ в Пловдив, след много понесени рани, спечелени битки и победи, мисля, че е време да предам ръководството на ГЕРБ в града. Благодаря на всички колеги, приятели и съмишленици, с които съм работил на тази позиция от 2008-ма година до момента! Ще продължа да работя с цялото си сърце, душа и любов за каузата, наречена ГЕРБ и утвърдения от #Пловдив. P.S. Колеги, стягайте се, предстои ни много работа!"
От ГЕРБ съобщават, че е приключил процеса по разглеждане на номинациите за кметове и общински съветници на партията, направени от местните структури.

В днешния ден предстои окончателното утвърждаване на кандидатите.

В следващите дни утвърдените листи и необходимите документи за регистрация на кандидатите за кметове и общински съветници ще бъдат изпратени до областните ръководства на партията, които ще регистрират кандидатите в Общинските избирателни комисии.

Освен това партията ще регистрира пълни листи за общински съветници във всички 265 общини.