На 25 септември галерия "Аспект" ще представи съвместна изложба на талантливото семейство Цвета и Чавдар Вълови. 
Чавдар Вълов е вече добре познат на пловдивската публика художник. Tова ще бъде трета негова изява при нас след големия интерес, предизвикан от предишните му изложби. Неговият специфичният и запомнящ се стил винаги оставя в зрителите усещане за съвършенството и безвремие. Почеркът му е деликатен и фин, същевременно многопластов. За Цвета Вълова изложбата ще е първо участие в града под тепетата. Тя е предимно кавалетен автор със специфична цветна техника върху картон. 
Съвместното им участие в галерия Аспект е обединено под мотото „Като спомени от приказки“. Двамата автори са подбрали 25 картини в смесена моливна техника и акварел, специално подготвени за изявата си в галерията.
Ето какво споделят авторите за изложбата:
„Рисуването на картина е живеене и рисуване. То е тъга и радост, плач и смях. Копнеж по нещо или спомен от някъде. Затова изкуството е магнетично. То създава впечатление за друг свят, от който извират картини и образи безкрайни и неповторими. Къде отиват мислите, когато застанеш пред бъдещата картина, още неродена? Това пътешествие е истинско тайнство, пълно с очарование и респект, с опиянение и горение. То е една истинска приказка. И ето, картината се появява! Тя се ражда в приказката и носи в себе си приказка. Така върви живеенето. Така продължава рисуването. Приказките избледняват. Картините отпътуват. Рисуването продължава, като пътешествие по реката, като връщане в спомените, като музика в очите, като сън с флейта, като спомени от приказки.“

Изложбата ще бъде открита  на 25 септември с вернисаж между 17:00 и 19:00 часа. Тя ще остане в залите на галерията до 15 октомври.