Сдружение за култура и образование „Милчо Левиев“ кани пловдивчани и гости на града на един забележителен и дългоочакван концерт с филмовата музика на Милчо Левиев, носещ името „Отклонение“. Събитието е на 6 октомври,  петък, от  19:00 ч. в Дом на културата „Борис Христов“. Концертът е заключителна част на проекта „Отклонение“ и е кулминацията на поредицата от събития, свързани с отбелязването на 85-та годишнина от рождението на Милчо Левиев.

„Или защото „музиката ражда музика“ – в картини и звук от издавани и неиздавани заглавия от филмовата музика на Милчо Левиев. Когато в кратките си минути един филм е разказал целия живот, музиката на Милчо Левиев отпечатва у зрителя есенцията на почувстваното и разбраното. И това е неизменно във всяка лента, в която изкуството му се вгражда с мощта на своето въздействие. Тези филмови пиеси остават в зрителя завинаги и в най-специалните мигове отново извикват емоцията на преживяното пред екрана. Точно това ще се случи в Пловдив на премиерата на концерта с филмови творби на Милчо Левиев „Отклонение“, разказва неговата съпруга, вокалистка и участник в концерта Вики Алмазиду.

В програмата освен познати заглавия, ще прозвучат и такива, които до този момент не са представяни пред широката публика и са известни само за изследователите и близките до твореца. Част от тях са с нови аранжименти на Валери Костов.

В „Отклонение“ ще участват утвърдени музиканти като Вики Алмазиду – вокал, Антони Дончев, Александър Владигеров - флюгелхорн, тромпет, Константин Владигеров - пиано, кларинет, Иво Паунов - флейта, саксофон, Васил Хаджигрудев – контрабас, Кристиян Желев – ударни, Валери Костов - ел. пиано, синтезатор, както и струнен квартет от състава на оркестъра на Държавна опера Пловдив. На сцената редом с големите имена ще застанат и млади таланти от НУМТИ „Добрин Петков“, Илина Стойнева и Елия Тодорова. Любовта в живота и любовта към живота ще подхранят композиции от любими филми като „Отклонение“, „Един снимачен ден“, „Горещо пладне“, „Понеделник сутрин“ и още много други, превърнати в песни със стихове на Вики Алмазиду и Златна Костова.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града.

Билети в мрежата на Ивентим и на място преди концерта.