Община "Марица" отбелязва своя есенен празник с акцент върху най-ценния й ресурс – децата. В продължение на месец се проведоха турнири под патронажа на кмета Димитър Иванов, които привлякоха над 300 деца. За първи път се проведе турнир за момичета за „Купата на кмета“. 

Малките участници имаха възможността да покажат своите умения и таланти в спорта, като всеки от тях допринесе за създаването на едно истинско празнично настроение. Организираните събития включваха три футболни турнира. Инициативата на общината бе фокусирана не само върху забавлението на децата, но и върху предоставянето на възможност да се развиват и изявяват, насърчавайки ги към здравословен и активен начин на живот. Всички състезатели в турнирите получиха медали, а отборите им – купи от кмета  Димитър Иванов. 
Открито бе и игрище по плажен хандбал в Труд. На него бе посрещнат с републиканската купа отборът на момчетата до 12 години с треньорите Николай Нейчев и Христо Кутев, които станаха шампиони без допусната загуба. Кметът Димитър Иванов поздрави малките победители и им пожела да продължават да носят славата на Община Марица и на България и да повишават духа с победите си.  
„Тази година решихме да посветим празника на децата, защото те са нашето бъдеще и нашата гордост. Участието на повече от 300 деца в турнирите е доказателство за техния ентусиазъм и желание за развитие. Радваме се, че успяхме да ги вдъхновим и създадем пространство, където да могат да изразят себе си“, заяви кметът на Община Марица Димитър Иванов. Той допълни, че продължава усилено да работи заедно със своя екип за подобряване на образователната и пътна инфраструктура. 
„Дадохме старт на няколко проекта на ключови пътни артерии, които ще осигурят по-добри условия за комуникация, безопасност при придвижване, ще привлекат инвеститори в региона и ще подобрят стандарта на живот на жителите в общината“, подчерта Димитър Иванов. 
Празничните събития продължават и през следващите дни, като жителите и гостите на общината ще могат да се насладят на редица културни прояви в населените места, посветени на Деня на независимостта – 22 септември и на ценностите, които са завещани от предците ни.