64-годишният овчар Живко  от Скутаре Живко е издъхнал след жесток  побой и грабеж. Заподозрян за деянието е 17-годишен младеж. Той е задържан. Работил е в същия обект, където се е трудил убитият.

Подробности за кървавото дения изнесе  зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева. Тя поясни, че  тийнейджърът  поискал пари от възрастния мъж, той му дал всичко, но сумата не била достатъчна. Извършителят продължил да настоява и се стигнало до удари, които довели до смъртта на овчаря.


Трупът на Живко бе открит на 13 септември. Първоначално полицаите смятали, че се е самоубил.  Аутопсията обаче показала вътрешни травми и разследването е било преквалифицирано за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена телесна повреда.

Убийството е извършено 3 дни преди откриването на мъртвото тяло.

“Може да изглежда като елементарен случай - едно битово убийство, но в разследването бяха вкарани много усилия. Участваха служители на Главна дирекция “Национална полиция”, както и на Института по психология”, заяви шефът на МВР в Пловдив старши комисар Георги Чергов.

17-годишният младеж няма криминално минало. Окръжният съд в Пловдив  вчера му е определил най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”. “След редукцията на наказанието, на която има право понеже е непълнолетен, законът предвижда от 5 до 12 години затвор”, обясни прокурор Андреева.