Два филма с много смях и смисъл предлага днешната програма на Комедийния европейски филмов фестивал в LUCKY Дом на киното. В 18:30 часа можем да гледаме „Светлините на града“ от програмата филми на британския комик Чарли Чаплин, а в 20:30 часа предстои новата италианска комедия „Най-добрите дни“.
Превърналият се в култова продукция „Светлините на града“ ни среща с героя на Чаплин, влюбен в сляпа цветарка. Той се опитва да събере пари, за да ѝ помогне да прогледне, впускайки се в куп приключения. Когато филмът излиза на пазара вече нямото кино е демоде, но Чаплин използва именно този похват, за да създаде едно от най-добрите си творения. Филмът остава в историята и с една от най-затрогващите финални сцени. Селекцията филми с Чарли Чаплин в рамките на КЕФФ предлага нови дигитализирани копия с по-добро качество, картина и звук, по инициатива на семейството му.
Второто заглавие за деня е новият италиански „Най-добрите дни“. Той е част от поредица заглавия на режисьорския екип Масимилиано Бруно и Едоардо Лео, в което изследват човешките отношения по време на празници. Всички ли са по-добре на Коледа? Добри новогодишни идеи? На Свети Валентин любов, любов, любов. На 8 март да живеят жените? Четири епизода, всеки съсредоточен върху празник, който изследва човешката душа в справянето с празниците.
Комедийният европейски филмов фестивал ще се продължи до 8 октомври, след което ще има и допълнителна програма. Билетите са в продажба на касите на LUCKY Дом на киното – всеки делничен ден след 16:00 часа и в почивните дни от 10:30 до 21 часа, както и онлайн на kinolucky.com. Те са на цена от 10 лева, за учащи и пенсионери – по 8 лева, а карта за 5 прожекции струва 45 лева. На сайта kinolucky.com може да се види и пълната програма на КЕФФ. Фестивалът се провежда с подкрепата на Националния филмов център.