Две нови европейски комедии, една от Унгария и една от Италия, влизат в програмата на Комедийния европейски филмов фестивал в Пловдив тази вечер.
Група приятели, обещали на абитуриентския си бал да се съберат отново след години, се виждат 10 години по-късно в „Започнахме заедно“. Поводът е сватбата на един от съучениците. Всеки от гостите крие свои тайни. В началото сватбата започва като маскарад, но когато един от приятелите претърпява почти фатален инцидент, всеки от героите осъзнава, че трябва да прекратят играта и да разкрият истината за себе си.
В 20:30 предстои италианският „Най-лошите дни“. Създаден като общ проект с вече прожектирания „Най-добрите дни“, филмът на Масимилиано Бруно и Едоардо Лео прониква в човешката душа по време на празниците – 4 различни истории, които се развиват по време на Коледа, Хелоуин, Първи май и едно августовско парт.
Комедийният европейски филмов фестивал ще се продължи до 8 октомври, след което ще има и допълнителна програма. Билетите са в продажба на касите на LUCKY Дом на киното – всеки делничен ден след 16:00 часа и в почивните дни от 10:30 до 21 часа, както и онлайн на kinolucky.com. Те са на цена от 10 лева, за учащи и пенсионери – по 8 лева, а карта за 5 прожекции струва 45 лева. На сайта kinolucky.com може да се види и пълната програма на КЕФФ. Фестивалът се провежда с подкрепата на Националния филмов център.