Проф. Любомир Караджов от АМТИИ избран в комисията по академична етика към министъра на образованието и науката

 

Преподавателят е определен със заповед на министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков да представлява академичната общност от областта на хуманитарните науки в комисията по академична етика към министъра на образованието и науката. Според нейния правилник комисията подпомага министъра при осъществявания от него контрол върху процедурите за придобиване на научни степени, както и за заемане на академични длъжности.

Проф. д-р Любомир Караджов е завършил Българска филология в Софийския университет и втора магистратура по финанси във ВТУ. Бил е журналист в БНТ, автор и водещ на знакови предавания, сценарист и продуцент на множество документални филми, някои от които с престижни международни награди. В периода 2009-2012 е директор на телевизиите „Евроком България“ и „Нова българска телевизия“, след което защитава дисертация по мениджмънт на комуникациите и става доктор на АМТИИ. През 2015 г. е избран за доцент по Кризисен PR, а през 2018 г. за първи професор у нас по публични комуникации в изкуството. Автор е на основополагащи монографии и на разработки по теория на комуникациите, представени  на десетки международни научни форуми. Студенти на проф. Караджов в магистратурите „Артмениджмът“ и „PR на арторганизации“ са ръководители на драматични, куклени и оперни театри, мениджъри и пиари във всички сфери на изкуствата. 
Ректорът на АМТИИ доц. д-р Жан Пехливанов оцени този избор като високо признание за развитието на теоретичните хуманитарни специалности във висшето училище по изкуствата, където катедра „Теория на изкуствата“ е №1 в България в съответното направление вече няколко години.