Общинската избирателна комисия (ОИК) в Хисаря обяви края на изборния ден в село Ново Железаре, където днес се проведоха частични местни избори. Изборният ден приключи точно в 20:00 часа, уточниха от ОИК - Хисаря. От общо 184 избиратели, регистрирани по списък, правото си на глас упражниха 142 души или 77,17 процента.

За кмет е избрана  Веселина Бунтова от ГЕРБ.  Според паралелното преброяване тя е получила 75 гласа, втори след нея е Рангел Китенски от ИТН, за когото са дали вота си 48 души.

Гласуването премина в една избирателна секция. Сериозни нарушения по време на изборния ден не са установени.

До частичните местни избори се стигна след като кметът на Ново Железаре почина при инцидент с електрическа тротинетка. За кметския пост се съревноваваха трима кандидати - Рангел Китенски, Веселина Бунтова и Лъчезар Орешков.

Общинската избирателна комисия (ОИК) в Карлово обяви края на изборния ден в село Войнягово, където днес се проведоха частични местни избори за кмет на селото. Изборният ден приключи точно в 20:00 часа. От общо 848 избиратели, регистрирани по списък, правото си на глас упражниха 520 души. 

"По 260 избиратели са гласували в двете изборни секции. Не са били регистрирани никакви нарушения през изборния ден, а в комисията не са постъпили нито сигнали, нито жалби.

До частичните местни избори се стигна след като кметът на Войнягово бе осъден за присвояването на печка тип „камина“, елементи за парна инсталация и строителни материали от пенсионерския клуб в селото. За кметския пост се съревновават петима кандидати - Тодор Минковски, Петър Градев, Чавдар Гановски, Съби Градев и Петър Петков.