Тази събота – 14 октомври, парк „Лаута“ ще е домакин на хепънинг „Активни младежи“. Уъркшопове, спортни активности, музика, предизвикателства, викторина и много забавления очакват всички, включили се в събитието, организирано от Сдружение „Национална асоциация за развитие и подкрепа“.

В младежкия хепънинг ще се включат неповторимият актьор Иво Захариев, които е част от „Детска школа по театър Пловдив”, хип хоп изпълнителят Емо, професионалните треньори от PULSE FITNESS, Арт център „МАЦАНИЦА”, както и Nina Sport Academy.

Всичко ще се случва придружено с много забавление, музика, игри с младежите и награди.

Програмата в съботния ден ще стартира в 11 часа с мултифункционални тренировки и PBox на открито. Присъстващите ще имат възможност да тренират с професионалните треньори от Pulse fitness. Веднага след тях стартират и майсторите на зумбата от  Nina Sport Academy.

Креативните класове по изобразително изкуство под мотото „Изрази себе си с рисунка“ ще се проведат от Арт център „Мацаница”. Всички желаещи ще могат да се включат безплатно в уъркшопа в една от групите, стартиращи от 12:00 или от 13:30 часа и да нарисуват картина, която после ще вземат за себе си.

На две групи от 13:00 и от 14:00 часа ще бъдат разделени и желаещите „актьори“, които ще се докоснат до професионализма на Иво Захариев – любим български театрален и кино актьор, станал известен с ролята си на доброто ченге под прикритие Мартин в сериала „Под прикритие“. 

Край на събитието ще постави Емо – хип хоп изпълнител, добре познат на пловдивчани както с музиката си, така и с участието си в „Един за друг“, заедно със своята половинка Калина. Той излиза на сцената в 15:15 часа.

Младежкото събитие се реализира по проект „Активни младежи”, финансиран от Министерство на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от закона за хазарта за 2023 г.

Всички предвидени активности са безплатни и със свободен достъп, а за настроението на всички гости ще се погрижи страхотният водещ – Стефан Лозанов.