Полицията извърши акции срещу купувачите на гласове в  Сливен, Русе и Пазарджик, подпомагани от сили на ГДЖСОБТ.  Целта на операциите бе противодействие на престъпленията срещу изборното законодателство, както и на конвенционалната престъпност.

В рамките на реализацията на територията на Сливенска област са задържани четирима по подозрение за търговия с вот и други двама - за различни престъпления. Образувани са четири досъдебни производства. При извършен контрол в два търговски обекта в два сливенски квартала и в село Тополчане униформените намерили и иззели тетрадки и листа с изписани имена и парични суми. Проверяван е и сигнал за купуване на гласове срещу предлагана сума от по 60 лева в населено място в община Сливен. Извършени са инспекции на множество частни адреси и обекти. На изградени контролно-пропускателни пунктове около общинските центрове и някои по-малки населени места в областта са извършени проверки на влизащи и излизащи превозни средства. Така на входа на сливенския квартал „Надежда” е установен шофьор, управлявал лек автомобил с фалшива шофьорска книжка. Служители на РУ-Нова Загора разкрили и авторите на грабеж над възрастна жена, които след като заплашили жертвата си ѝ отнели сумата от 250 лева. Единият от двамата мъже е задържан, а другият - обявен за издирване. По случая е образувано досъдебно производство.

Двама задържани и съставени три предупредителни протокола по Закона за МВР в хода на специализираните действия, реализирани от служители на ОДМВР – Русе. Регистрирани са три престъпления, започнати са две досъдебни производства. Срещу 39-годишен е образувано бързо производство за притежание на наркотици. От мъжа са иззети около 300 г зелена тревна маса, реагираща на марихуана. Проверени са 5 заложни къщи, 4 автоморги, 16 сборища, 12 увеселителни и питейни заведения, както и 25 търговски обекта. Полицейските екипи са извършили контрол на 338 моторни превозни средства и техните водачи, както и на 430 души, 19 от които - представляващи интерес за полицията. Съставени са 21 акта и 118 фиша. Установени са трима водачи, управлявали нерегистрирани превозни средства, един с положителна проба за алкохол над 1.2 промила. Иззети са 150 литра алкохол без документи и 500 грама нарязан тютюн без платен акциз.

Петима задържани, образувани 10 досъдебни  и 5 бързи производства – това са обобщените до момента резултати от специализираните полицейски действия, проведени на територията на ОДМВР-Пазарджик. Извършени са проверки на заложни къщи, игрални зали, автокъщи и автоморги, пунктове за изкупуване на метални отпадъци, търговски обекти, питейни заведения, частни адреси.