Ботев (Пд) разгроми с 6:0 Локомотив (Сф) за най-голямата си победа за сезона в мач от 15-ия кръг на Първа лига на Колежа.
Феновете и на  двата отбора призовата ръководството на БФС да подаде оставка след слабите мачове на националния отбор по футбол. Домакините стартираха вихрено и още в 4-ата минута  Самюел Акере подаде на Антоан Бароан, който се разписа с прецизен удар с левия крак.
Осем минути по-късно Антоан  Бароан овладя топката след грешка в отбраната на съперника и намери Самюел Акере, чийто точен удар доведе до 2:0 в полза на "канарчетата". Локомотивци отвърнаха с опасна атака та Карлос Франса в 16-ата минута, но изстреляното от него кожено кълбо излезе в аут. В 31-ата минута Антоан Бароан отново излезе на удобна позиция, но отправи неточен удар. В 45-ата минута съдията Ивелин Занев отсъди  дузпа в полза на домакините след като Ивайло Найденов при опита си да изчисти топката закачи крака на Самюел Акере. Гостите оспорваха решението му, но  той беше непреклонен. Рожденикът Ивелин Попов, който днес навършва 36 години застана зад топката и покачи на 3:0
Домакините започнаха по-добре второто полувреме, но в 48-ата минута Атанас Чернев пропусна от удобна позиция.  Емануел Уме покачи на 4:0 в 56-ата минута след пас на Антоан Бароан. След това попадение столичните локомотивци окончателно рухнаха. Антоан Бароан се разписа за 5:0 в 66-ата минута, а Самюел Акере вкара шестото попадение за "канарчетата" в 77-ата минута.