"Скъпи абсолвенти, изключително съм щастлив, че съм с вас в този важен за вас момент. Вашият университет е своеобразен център, който умело трансформира природните богатства и традициите в продукти в технологично и интелектуално бъдеще. Днес е ден, който дава старт на вашето професионално развитие и кариера. Придобитите диплома, знания и умение са голямо предимство в конкурентната среда, в която ще се потопите.  Трябва  да го оцените и използвате. Успехът ви в бъдеще ще бъде не само за вас, а и за вашите близки, университетът, който сте завършили и за вашите преподаватели.“  Това заяви в приветствието си министърът на туризма Евтим Милошев. Той бе гост на промоция на випуск 2024  на Университета по хранителни технологии-Пловдив. 
Министър Милошев, добави,  че от първия ден на мандата си защитава тезата, че България притежава огромен потенциал за развитие чрез утвърждаването на традиционните български храни и вина, като туристическа атракция  и водещ елемент на туристическия продукт в страната.
В тържествената церемония участваха още ректорът на УХТ проф. Галин Иванов - неговите заместници проф. Георги Костов, проф. Десислав Балев, проф. Георги Добреви и доц. Кирил Михалев,  председателят на съвета на настоятелите на УХТ  проф. Пламен Моллов,  Атанас Урджанов – зам.-председател на Съюза по хранителна промишленост, Любозар Фратев – председател на съвета по Туризъм в Пловдив, преподаватели, студенти и техните близки.
Своите дипломи получиха 473 абсолвенти от випуск 2024.  От тях 340 бакалаври и 133 магистри. С отличен успех завършиха 86 студенти. Пълните отличници са 12.
"Уважаеми млади колеги, довчерашни наши студенти, днес е един от звездните мигове във вашия живот! С особено вълнение заставаме пред вас, изпълнени с удовлетворение и гордост от постигнатото и с много надежди за това, което ви предстои!  Неоспорим факт е, че нашето висше училище е истинска Alma Mater Alimentorum, най-важният образователен и научно-изследователски център в страната в областта на технологията, техниката и икономиката на хранително-вкусовата и биотехнологичната промишленост и туризма. Бъдете горди, че сте възпитаници на УХТ. Вярвайте в себе си, в знанията си, за да повярват и другите във вас", заяви в приветствието си ректорът на УХТ проф. Галин Иванов.
Той добави, че едно от основните предимства възпитаниците на Университета по хранителни технологии е успешната им реализация на пазара на труда.
 "Хранителна индустрия се ръководи почти изцяло от специалисти, завършили УХТ. Това се отнася и за голяма част от  туристическия сектор. Убеден съм, че и вие, доверявайки се на собствените си знания и умения, лесно ще заемете достойно полагащото ви се място в обществото.
Ще бъда още по-щастлив, ако професионалната и ценностна връзка Преподавател-Студент се запази и след дипломирането ви и се обръщате към нас като специалисти, поели по пътя на желаната професия или като наши докторанти, търсещи реализация като университетски преподаватели и учени. И още нещо важно бих искал да подчертая, обучението и поддържането на адекватна професионална компетентност продължава цял живот и за хранителната наука това е валидно в още по-голяма степен", каза още проф. Иванов.
В приветствието си Мартин Любенов, завършил с пълно отличие специалността "Функционални храни" благодари на преподавателите, които са предали своя опит и знания на него и колегите му.
"Поемаме по нов път. Заключваме една глава от живота си и тръгваме по нов път. Вярвам, че всички сме отлично подготвени и ще се справим", заяви Любенов. той призова колегите си да следват мечтите си  и да не се огъват пред трудностите.  След това министър Милошев и  проф.  Галин Иванов наградиха 12-те пълни отличници.
Атанас Урджанов поздрави всички студенти за успешното завършване и им пожела успешна реализация. След това награди абсолвенти за оригинални и иновативни дипломни работи.