Новият кмет на Пловдив ще бъде избран на балотаж през следващата неделя. Това показват окончателните данните на социологимескита агенции

Сйперници ще бъдат  Костадин Димитров от ГЕРБ, който събира 32.2% от гласовете на пловдивчани и кандидатът на ПП-ДБ Ивайло Старибратов с 22.5%.

 Трети  остана със 15.3% е Славчо Атанасов, издигнат от Коалиция "Съединени за Пловдив", следван от кандидата на "Възраждане" Ангел Георгиев с 7.4%.

 Костадин Палазов от БСП остава пети с 5.9%.

Най-много гласове за общински съветници получава листата на ГЕРБ - 29.7%, с близо десет процента по- малко ги следват кандидатите на ПП-ДБ, които събират 22.1%, а трети са от Коалиция "Съединени за Пловдив" с 13.9%.

"Възраждане" ще има представители в новия общински съвет, като събира 8.6% от гласовете на пловдивчани, след тях се нареждат и кандидатите за общински съветници на БСП за България с 6.5%.

Резултатите са при избирателна активност над 35 %, като за кмет са гласували 35.7% от избирателите, а за общински съвет 34.9%.

Васил Терзиев печели 38,7 % от гласовете в София, а Ваня Григорова – 19,3%, според първите резултати от социалогически агенции.

Резултатите са при избирателна активност в столицата от 37 на сто към 19:00 часа. Данните бяха представени в ефира на Нова телевизия. Антон Хекимян получава 17,3% от гласовете, Деян Николов – 7%, Вили Лилков – 5,3%, Ивайло Вълчев – 3%, Радостин Василев – 2,7%.

Според първите резултати от екзитпола на социологическа агенция "Маркет линкс", представени по бТВ, кандидат-кметовете с най-много гласове във Варна според днешния вот са:

Иван Портних - партия ГЕРБ - 28,5%

Благомир Коцев - коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" - 24,6%

Коста Стоянов - партия "Възраждане - 19,6%

Павел Раличков - коалиция "БСП за България“ - 7,9%

Христо Димитров - коалиция "Алтернативата на гражданите"- 6,3%.

 

Според първите резултати от екзитпола на социологическата агенция "Маркет линкс", представени по бТВ, Димитър Николов от ГЕРБ е избран за нов кметски мандат с 55,9%.

Останалите кандидат-кметовете с най-много гласове в Бургас според днешния вот са:

Тодор Ангелов от "Възраждане" - 8,7%

Константин Бачийски от ПП "Средна европейска класа" - 7,9%

Станимир Баев, издигнат от "БСП за България - 6,9%

Димитър Найденов, издигнат от инициативен комитет - 6,8%