Най-новият концертен формат „Еклектик“ на Калоян Куманов е създаден специално за заключителното събитие на платформата “Камерна сцена Пловдив“ за 2023г. и ще бъде представен за първи път пред пловдивска публика.

На 16 ноември, от 19ч., в Първо студио на Радио Пловдив ни очаква една прекрасна музикална вечер с „Квартет с Калоян Куманов“. На сцената излиза един от най-атрактивните и успешни акордеонисти у нас Калоян Куманов, който споделя музикалните си идеи с Юлиан Янев-пиано, кийборд, Надя Казакова - вокал и Владимир Владимиров - тамбура.

Компилираните музикални стилове в „Еклектик“ ще ни поведат по пътя на Барока, блуса и мистичния български фолклор, като именно това нехарактерно музикално разнообразие е заявка за силната вибрацията в интерпретациите на артистите, мултиплицирано в едно различно душевно преживяване.

Калоян Куманов е известен на съвременната българска сцена с оригиналните си проекти и превъплъщения. „Еклектик“ не прави изключение, като и тук артистът остава верен на себе си в един безкомпромисен творчески подход, споделен с едни от най-изтъкнатите имена на родната ни музикална сцена.

Юлиан Янев е един от доказаните пианисти в българската музикална сцена, част от големи музикални формати, като „Гласът на България“, дългогодишен музикант, композитор и аранжор на едни от най-известните поп и джаз изпълнители в България.

Надя Казакова е сред най-известните изпълнители на фолклорна музика с впечатляващ музикален път. Солист на НФА „Филип Кутев“, след това е част от петорката “5 Stars”, в момента има забележителна музикална солова кариера, също така е солист в ансамбъла на „Трудови войски“ – София.

Проф. Владимир Владимиров – изтъкнат наш тамбурист и педагог, преподавател в АМТИИ „Проф.Асен Диамандиев“ гр.Пловдив и диригент на „Академичния народен оркестър“.

„Камерна сцена Пловдив“ се осъществява с подкрепата на община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2023 година.

Билети се продават в цялата мрежа на Ивентим.бг, на каси и онлайн, както и на място преди концерта.