Ученици от ПГ „Златю Бояджиев“  Брезово проведоха мобилност в  Агия Напа, Кипър по проект „Изкуство в кухнята- изучаване на карвинг умения и дизайн на плодове“ по програма Еразъм+, ключова дейност 1 , сектор Професионално образование и обучение. За периода от 05.10.2024г. до 19.10.2024г. 14 ученици, заедно със своите ръководители, усвоиха умения в карвинг изкуството от най-добрия в областта – шеф Диего Казанова.
Шеф майсторът с много търпение и всеотдайност предаде на учениците тънкостите при изработването на декорации от плодове и зеленчуци, които украсяваха блок масите на хотел Актеа в Агиа Напа.
Учениците от професия "Ресторантьор" се потопиха в реална работна среда в кухнята на хотела, запознаха се с всички етапи на работния процес и участваха в приготвянето на ястията за закуска, обяд и вечеря.
Учениците от професия "Техник на селскостопанска техника" взеха активно участие в оформянето и дизайна на градините и прилежащите площи на хотел Актеа Бийч. Също така взаимстваха добри практики от селскостопански и животновъдни ферми в с. Сотира и с. Леопетри, реализирани по европейски проекти.
Групата беше изпратена с българско хоро – жест от домакините, който потвърди успешния финал на проекта.