Сблъсъци между футболни фенове, палежи, ранени и задържани в София станаха по време на евроквалификацията  България-Унгария, която се играе на националния стадион "Васил Левски"  при закрити врати, предаде БНТ.

Малко след 18:20 ч. напрежението ескалира. Ултраси, повечето от които с маски на лицата, започнаха да хврълят различни предмети, камъни, бомбички и запалителни ракети по полицаите, които бяха разположени пред Националния стадион на улица "Гурко". От жардармерията на няколко пъти призоваха с мегафон феновете да се успокоят, но това не се случи и униформените използваха водно оръдие, за да прекратят ексцесиите.

Силите на реда използваха и лютив спрей, за да се опитат да овладеят ситуацията. От своя страна феновете започнаха да къртят павета и антипаркинг колчета и да ги хвърлят по полицаите.

Затворено е движението по бул. “Цар Освободител“ от бул. “Евлоги и Христо Георгиеви“ до бул. “Васил Левски“ и по бул. “Евлоги и Христо Георгиеви“ от Орлов мост до ул. Граф Игнатиев“.

Има задържани и пострадали. Сред ранените  има жена, която не вижда, защото е била обгазена, както и хора с наранявания по главите.

Събралите се фенове запалиха кофи, хвърлят колчета и павета по служителите на реда.

В района горят няколко пожара, на място има пожарни автомобили, както и няколко линейки с пуснати сирени. Счупени са витрини на магазини.След повече от час ексцесии, ситуацията се успокои около 19:30 часа. След първото полувреме резултатът е 1:1 с голове на Мартин Асам в 10-ата и Спас Делев в 24-ата минута. В 35-ата минута  Валентин Антов получи втори жълт картон и бе изгонен от игра.

 Само две минути след това Илия Груев получи директен червен картон за нарушение срещу Ендре Ботка. Реферът Даниел Стефански преразгледа лично с ВАР ситуацията и отмени червения картон на Груев и давайки жълт на Ботка за симулация.