Строителят на стадион "Христо Ботев" в Пловдив Илиян Филипов излезе с позиция след вчерашните погроми в София по време и след евроквалификацията България-Унгария. Той призова шефовете на БФС да престанат да лъжат и да подадат оставките си. Бизнесменът влезе в спор с футболните началници, след като обяви, че заради довършителни дейности Колежа не е безопасен за провеждане на официални футболни срещи дори и при закрити врати с оглед евентуално струпване на протестиращи фенове около него. След като се запозна с неговите аргументи и с мнението на полицията кметът на Пловдив Костадин Димитров не позволи срещата България-Унгария да се играе на стадион "Христо Ботев". Прокуратурата пък привика президента на БФС Борислав михайлов на разпит. Има съмнение за оказван натиск върху футболни клубове.

Ето позицията на Илиян Филипов:

Всички българи, гледахме с огорчение събитията от снощи пред националния стадион "Васил Левски".
Всички видяхме грозните сцени на гняв и насилие. И виновниците за това са управляващите БФС. Затова- незабавна оставка.
Народната любов снощи ви се показа, но не ви достигна. Много скоро ще ви се наложи да емигрирате от България, ако продължавате с това нагло поведение и с гнусните си лъжи.
Всички хора разбраха, че вие затворихте стадиона за феновете.
Престанете да лъжете за УЕФА и СДВР.
Цяла седмица се чудехте къде да се скриете като мишки по провинцията.
Наричахте лъжци хората, който милеят и искат да опазят това което са построили.
Но това знам, че не го разбирате, защото всеки от вас надали през живота си е сложил тухла върху тухла. Вие освен да разрушавате, крадете, пиете и лъжете друго не сте в състояние да направите.
Всеки служител в БФС с останало поне малко достойнство трябва на секундата да се разграничи от тези управляващи!
Наглостта на Боби, Емо, Лечков и Гонзо премина всякакви граници.
Незабавна ОСТАВКА и бъдете сигурни, че народната любов, след снощната вечер, ще е все по близко до вас. Ще останете в историята, като най- некадърните и най- наглите управници на българският футбол!
А до всички пловдивчани:
Да благодарим, че това недоволство срещу шайката, не дойде в нашия любим Пловдив. Въпреки натиска и лъжите, които използваха Осмокласника и Изневярата, за да приемем националите на стадион "Христо Ботев"!
Илиян Филипов
ДЗЗД "Колежа"