Президентите на България Руман радев, Петър Стоянов, Росен Плевнелиев и Георги Първанов уважиха великия футболист Христо Стоимков. те участваха в церемонията по откриването на неговата Зала на славата. Събитието се проведе тази вечер в София. Залата се намира на ул. "Сребърна №2" в столицата.

В него ще бъдат показани реликвите, белязали кариерата на легендарния №8.

"България почита своите спортни икони и се радвам, че поколенията, които нямаха шанса да гледат великата игра на Стоичков на живо, ще има къде да идват, за да черпят вдъхновение и гордост". Това заяви президентът Румен Радев на церемонията, цитиран от прессекретариата на държавния глава.

"17 ноември 2023 година за мен вече е като 17 ноември 2023-а! Благодаря на президентите Румен Радев, Петър Стоянов, Георги Първанов и Росен Плевнелиев! Благодаря на Стефка Костадинова и Димитър Пенев! Благодаря на всички приятели, с които открихме моята Зала на славата! Поклон на Владо Памуков и приятелите ми от MobiSystems, издателство Софтпрес и
 невероятния екип на бранда ми H8S!", заяви Христо Стоичков. На събитието присъстваха братя Аргирови, Валери Божинов, Магърдич Халваджиян и други известни българи.